De klassieke massagevorm (ook wel Zweedse massage genoemd)  is vooral gericht op  het soepel(er) maken van de spieren en het wegmasseren van pijnlijke spierknopen. De massage heeft tegelijkertijd een ontspannende werking. Klachten op fysiek, mentaal en emotioneel gebied zullen verminderen.

Door de massage en de sfeer er omheen ontspannen niet alleen de spieren maar ook de geest zal zich ontspannen. U bent even weg uit de sfeer van alledag. De ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het is om ontspannen te zijn. Deze heerlijke massage zorgt voor een diepe ademhaling, ontspant de spieren en stimuleert de bloedsomloop. Het masseren helpt het lichaam de afvalstoffen af te voeren. Voor het behoud van een goede gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, kan een regelmatige massage preventief werken.

De massagebehandeling bestaat uit diverse rustige handgrepen waardoor de harde en gespannen spieren zich zullen gaan ontspannen. Ook ontstaat hierdoor een betere doorbloeding in de spieren en worden afvalstoffen uit de spieren versneld afgevoerd. Bij een ontspanningsmassage kan de ademhaling rustiger en dieper worden. Deze heerlijke massage zorgt voor een diepe ademhaling, ontspant de spieren en stimuleert de bloedsomloop. Het masseren helpt het lichaam de afvalstoffen af te voeren.